Välj en sida

♦ Lördag 18/6 Nora kyrka, kl 18            

Italien möter Bergslagen 1

Duo Elicia Silverstein violin &
Mauro Valli cello

♦ Söndag 19/6 Järnboås kyrka, kl 19

Italien möter Bergslagen 2

Katarina Andreasson violin,
Elicia Silverstein violin,
Mauro Valli cello

Biljetter säljs i entrén,
en timma före konserterna
18/6, 19/6. 

♦ Onsdag 22/6 Nora kyrka kl 19 *
Festkonsert med festivalorkestern
alla kursdeltagare, instruktörer och
Lisa Långbacka accordeon, Lisa Rydberg violin, Elicia Silverstein violin och
Mauro Valli cello
Dirigent Katarina Andreasson

Biljetter säljs i entrén en timma innan konsert Biljetter kommer även att
finnas som förköp hos Leon Sandberg Bosättningsaffär.

……………………………
♦ 
Elicia Silverstein och Mauro Valli ger även en konsert
den 17/6 2022 på Stripa Bryggeri kl 19.
Läs mer

Violinisten Elicia Silverstein

är bördig från New York. Hon har gjort sig känd för sina nyanserade, insiktsfulla och djärva framträdanden med en repertoar som spänner från 1600- till 2000-talet.

Elicia är lika intressant både som solist, tillsammans med orkester eller enbart med sin violin ensam på scen. Hennes uppriktighet och vitala musikaliska kommunikation gör att hon betraktas som en av de mest betydelsefulla rösterna ur sin generation.

Hon uppträder regelmässigt – som solist och kammarmusiker, både i Europa och USA – tillsammans med namnkunniga musiker som exempelvis Mauro Valli, Richard Egarr, Robert Levin, Ani Kavafian, Paul Coletti med flera.

Hennes första solo-CD, The Dreams & Fables I Fashion >> youtu.be som släpptes i september 2018 har fått synnerligen goda recensioner av BBC, i olika musiktidskrifter samt av ett antal europeiska och nordamerikanska dagstidningar.

eliciasilverstein.com

Cellisten Mauro Valli

är från Sant’Agata Feltria, Italien. Han är skolad i samma anda som den legendariske Camillo Oblach, som var Toscaninis favoritcellist, berömd för sina magiskt sammetslena toner.

Mauro inledde sin musikaliska karriär på La Scala där han spelade under ledning av ett antal berömda dirigenter som exempelvis Leonard Bernstein, Carlos Kleiber och George Pretre.

Hans huvudsakliga intresse har alltid varit kammar- och barockmusik vilket föranledde honom att sluta vid La Scala och ägna sig åt barockmusik både som musiker och lärare. Han har för övrigt en professur i kammarmusik vid universitetet i Bologna.

Mauro ingår som solist och förste cellist i ett antal välkända ensembler. Två exempel är Diego Fasolis I Barocchisti som turnerar med mezzosopranen Cecilia Bartoli och II Complesso Barocco – Alan Curtis.

Han arbetar bland annat med musikerna Maurice Steger, Anner Bylsma och Elicia Silverstein. Mauro har spelat på ett antal av de mest betydande scenerna i Europa, nord- och Sydamerika samt Asien och har alltid erhållit fina lovord för sitt spel.

Under sin karriär har han gjort ett stort antal inspelningar, utgivna på Decca, Sony, Denon, Harmonica Mundi samt Arts. Hans senaste inspelning: Bach in Bologna >> youtu.be som släpptes i februari 2019 består av tre CD-skivor innehållande Johann Sebastian Bachs – 6 suites samt Domenico Gabrielli – 7 Ricercari. Ett gigantiskt arbete med över tre timmar musik.

Il Musicista

Uppdaterad 2022-05-12