Välj en sida

Orkesterspelkurs för unga 13-18/6 2015

Är du mellan 12 och 20 år och spelar ett orkesterinstrument? Vill du spela orkester med kompisar och flera olika professionella ensembler?

Vill du också?…

– lyssna på fantastiska konserter och spela på grymma konserter!?

– spela en massa; både klassiskt och andra stilar!

– prova att improvisera och spela folkmusik med Mats Norrefalk, Sebastén Dubé och Lasse Fhager och spela med dem på konsert!

– ha workshops med Wirénkvartetten, Göteborgs blåsarkvintett och Magnus Eriksson från Sveriges Orkesterförbund!

– jamma och spela konsert med gitarristen Janne Schaffer!

– ha möjlighet att få lektioner på ditt instrument av professionella lärare! – träffa den livs levande tonsättaren Peteris Vasks från Riga!

– spela orkester under ledning av dirigenten Katarina Andreasson!

och dessutom… 

– bada, spela minigolf och biljard, gå på mordvandring i Maria Langs fotspår, träffa nya och gamla vänner och ha en massa annat kul!

Då ska du anmäla dig till orkesterkurs på Åkerby 13-18 juni!

Vi upprepar succén från förra året, men nu på Åkerby herrgård istället för Uskavi. Även i år sker kursen i samband med NORA KAMMARMUSIKFESTIVAL.

Dirigent och konstnärlig ledare för festival och kurs är Katarina Andreasson, till vardags 1:e konsertmästare i Svenska Kammarorkestern, dirigent och professor vid Musikhögskolan i Örebro. Läs mer om Katarina här.

Det kommer även att finnas stämrepetitörer på stråk, trä- och bleckblås.

Kursinnehåll

Vi spelar klassisk orkestermusik och har även work- shops med festivaldeltagarna. Det blir jazz-/folk- musikimprovisation/konsert med fantastiska trion Mats Norrefalk, Sebastien Dubé och Lasse Fhager, samt jam, föredrag och konsert med gitarrlegenden Janne Schaffer. Även workshops, lektioner och konserter med Göteborgs Blåskvintett samt Wirénkvintetten står på programmet, liksom ett möte med tonsättaren Peteris Vasks från Riga, som kommer att få sin musik spelad under festivalen.

På Åkerby Herrgård får ni helpension och bor i tvåbäddsrum med egen dusch och toalett. Herrgården ligger vackert med utsikt över Fåsjön. Ni som deltar i orkesterkursen får gå kostnadsfritt på konserterna i Kammarmusikfestivalen. Det blir alltså dagar fyllda med musik, men även med bad, minigolf m.m. Vi avslutar kursen med en offentlig konsert, då era familjer är välkomna.

Kursavgift

2800 kr inkl. kurs, kost, logi, entrébiljetter och fritidsaktiviteter.

Förkunskaper

Du ska ha en viss orkestervana.

Anmälan

Anmälan stängde 15 mars 2015. För info om ev. restplatser, kontakta sofia@orkester.nu

För RUM-medlemmmar

Sök bidrag för kursavgiften. Kontakta RUM på din ort.

Missa inte detta!

Läs mer här

Välkoma!