Välj en sida
Marie J:son Lindh Nordenmalm_foto Carina Remröd

♦ Onsdag 22/6
Nora kyrka kl 12.12

LunchOrgel 
Marie J:son Lindh Nordenmalm orgel
Fri entré. Kaffeservering och smörgås.
Kollekt till Nora/Bergslagens kmf

Konsertprogram

Marie J:son Lindh Nordenmalm, orgel

År 2011 startade organisten Marie J:son Lindh Nordenmalm LunchOrgel 12.12. Det har blivit över 100 välbesökta orgelkonserter sedan dess. Syftet är att lyfta fram orgeln som konsertinstrument och att visa att alla genrer går att framföra på orgel. 

Musikdirektör Marie J:son Lindh Nordenmalm är född i Nora 1955. Hon har studerat vid Ingesunds Musikhögskola i Arvika på musiklärarlinjen och vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm på kyrkomusikerlinjen och körpedagoglinjen 1978-1985. Hon har studerat för Herbert Blomstedt, Eric Ericson, Anders Bondeman, Rune Engsö, Irene Mannheimer med flera. Hon har deltagit i masterclasses i orkesterdirigering, kördirigering och körsång.

Marie började arbeta i Nora kyrka 1996 som organist och dirigent för Nora oratoriekör, Nora kyrkokör, prova-på-kör, ungdoms-, barn- och minikör samt ansvarat för en stor konsertverksamhet. Marie är sedan 1996 dirigent för Nora kammarkör och från 2001 förbundsdirigent i Västerås stift.

Marie har gett ut en orgel-cd 2009 och en dubbel orgel-cd 2013, en dubbel jul-cd med Nora kyrkas körer, orkester och solister 2011. Hon hade det musikaliska ansvaret för SVT:s fyra jul- och nyårsprogram från Nora kyrka 2010.

Marie har dirigerat flera stora verk som Juloratorium, Johannespassionen och Matteuspassionen av Bach, Gloria av Vivaldi, Messias av Händel, Requiem, Kröningsmässan, Mässa i G-dur, Bb-dur och D-dur av Mozart, Juloratorium av Saint-Saëns och Rosenberg, Requiem av Fauré, Förklädd Gud av Larsson, uruppförande av Transmission Mass av Björn J:son Lindh, Requiem av Jenkins, Sacred Concert av Ellington, Missa Criolla av Ramirez, Nicaraguanska bondemässan med den argentinska gruppen Markama, gospelkonserter med Cyndee Peters och Jesus Christ Superstar av Andrew Lloyd Webber.

Marie har tilldelats stipendium i orgel och sång vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Örebro läns Körledarstipendium 1999 och 2007, Bergslagens Sparbanksstiftelse stipendium 2008, Kulturpriset i Nora kommun 2008. Blivit Årets Yrkeskvinna i Örebro län 2012 och fått Flory Greens stipendium tillsammans med maken Björn J:son Lindh 2013 samt tillsammans med teatergruppen Engqvist Karameller 2019.

Hon blev Årets körledare 2016 och fick Sveriges Kyrkosångsförbunds dirigentmedalj Musica Sacra för 20 år som förbundsdirigent i Västerås stift 2020

Uppdaterad 2022-06-19