Välj en sida

Marie J:son Lindh Nordenmalm, 2015

Musikdirektör Marie J:son Lindh Nordenmalm är född i Nora, 1955. Hon har studerat vid Ingesunds Musikhögskola i Arvika på musiklärarlinjen och vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm på kyrkomusikerlinjen och körpedagoglinjen 1978-1985.

Marie J:son Lindh Nordenmalm

Marie J:son Lindh Nordenmalm

Marie har studerat för Herbert Blomstedt, Eric Ericson, Anders Bondeman, Rune Engsö, Irene Mannheimer med flera. Hon har deltagit i masterclasses i orkesterdirigering, kördirigering och körsång. Marie arbetar sedan 1996 i Nora kyrka som organist och dirigent för Nora Oratoriekör, Nora Kyrkokör, Prova-på-kör, Ungdomskör, Barnkör och Minikör samt ansvarar för en stor konsertverksamhet. Marie är sedan 1996 dirigent för Nora Kammarkör och sedan 2001 förbundsdirigent i Västerås stift.

Marie har gett ut en orgel-CD 2009 och en dubbel orgel-CD 2013, en dubbel jul-CD med Nora kyrkas körer, orkester och solister 2011 och hade det musikaliska ansvaret för SVT:s fyra program vid jul och nyår från Nora kyrka 2010. Marie har dirigerat flera stora verk som Juloratorium och Matteuspassionen av Bach, Gloria av Vivaldi, Messias av Händel, Requiem, Kröningsmässan, Mässa i G-dur, Bb-dur och D-dur av Mozart, Juloratorium av Saint-Saëns och Rosenberg, Requiem av Fauré, Förklädd Gud av Larsson, uruppförande av Transmission Mass av Björn J:son Lindh, Requiem av Jenkins, Sacred Concert av Ellington, Missa Criolla av Ramirez, Nicaraguanska bondemässan med den argentinska gruppen Markama, gospelkonserter med Cyndee Peters och Jesus Christ Superstar av Andrew Lloyd Webber.

Marie har tilldelats stipendium i orgel och sång vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Örebro läns Körledarstipendium 1999 och 2007, Sparbanksstiftelsens stipendium 2008, Kulturpriset i Nora kommun 2008, Årets Yrkeskvinna i Örebro län 2012 och Flory Greens stipendium tillsammans med maken Björn J:son Lindh 2013.

Publicerad 1 april 2015