Välj en sida

Wirénkvartetten 2023

Wirénkvartetten foto Nikolas Lund
Nora kammarmusikfestival logga 2023

♦ Lördag 17/6 2023
klockan 19
Nora kyrka
Wirénkvartetten
Roger Olsson, Hans Elvkull, violin
Linn Elvkull viola, Hanna Thorell cello.
Program 17 juni klockan 19. PDF

BILJETTER
säljs i entrén en timma före konsert
•200 kronor/ordinarie
•170 kronor/medlem
Nora/Bergslagens kammarmusikförening
& Örebro kmf
•Fri entré/ungdom till och med 20 år.

Wirénkvartetten

Glöd, glädje och extraordinärt samspel

Wirénkvartetten bildades 1994 av bland andra Hans Elvkull, violin och Linn Elvkull, viola som fortfarande ingår i ensemblen. Sedan 2003 flankeras de av Roger Olsson, violin och Hanna Thorell, cello. Alla fyra är musiker i den internationellt erkända Svenska kammarorkestern.

Wirénkvartetten har en förkärlek för svensk musik och vill bidra till att Dag Wiréns kvartettmusik sprids och framförs på ett levande sätt, men har överlag en mycket bred repertoar. Kvartetten spelar gärna musik av Beethoven, Mozart, Debussy, Schostakovich, Peteris Vasks, Borodin, Schubert och Philip Glass.

Stor musikalitet och spelglädje i det lilla och intima formatet. Det är vad Wirénkvartetten står för. Vi brinner för dynamiska kammarmusikaliska möten i alla former, såsom konserter och turnéer i Sverige och Europa, inspelningar för Sveriges Radio P2 och BBC, återkommande gästspel vid musikfestivaler, den egna barn-föreställningen Moster Märtas magiska musikmaskin och möten med unga musiker.

Wirénkvartetten har spelat in en CD med Dag Wiréns 4 stråkkvartetter på skivbolaget Naxos,  2018.

Vi samarbetar med Musikhögskolan i Örebro där vi spelar upp och spelar in studenters egna kompositioner för stråkkvartett. Studenterna får möta en professionell ensemble och följa repetitionsarbetet samt få synpunkter på sina verk. Wirénkvartetten har vid flera tillfällen kombinerat föreläsningar och konserter för musikstudenter vid Kävesta Folkhögskola.

>>Läs mer – Hemsida

 

Publicerad 2023-05