Välj en sida

Kammarmusikkurs för vuxna fritidsmusiker 13-18/6 2016

Återigen anordnar vi i år en kammarmusikkurs för vuxna fritidsmusiker på Åkerby Herrgård, som ligger vackert belägen vid Fåsjön strax norr om Nora stad.

Kammarmusikkurs 2016

Kammarmusikkurs för vuxna 2016

Är ni en kammarmusikensemble som består av stråk-, blås- och/eller slagverksinstrument? Vill ni… – få möjlighet att utvecklas tillsammans under ledning av några av Sveriges bästa kammarmusiker? – lyssna på fantastiska kammarmusikkonserter? – delta i workshops och musikermöten? – träffa och nätverka med andra ensembler? – bo i vacker, naturnära herrgårdsmiljö?

DÅ SKA NI ANMÄLA ER TILL KAMMARMUSIKKURS PÅ ÅKERBY HERRGÅRD den 13-18 juni!

ALLMÄNT OM KURSEN

Samtidigt med kammarmusikkursen hålls även en orkesterkurs för unga och båda dessa kurser ingår i Nora Kammarmusikfestival som hålls under samma tid. Ni söker kursen med en fast ensemble. Ni behöver inte ha spelat länge ihop, men ni ska ha en färdig ensemble med en idé om den repertoar ni vill spela. På kvällarna kan det uppstå spontana ensembler på plats.

INNEHÅLL OCH LÄRARE

Varje dag får ni undervisning av de professionella musiker som medverkar i festivalen samt möjlighet att gå på de konserter som ingår i Nora Kammarmusikfestival.

Konstnärlig ledare för kurserna samt festivalen är Katarina Andreasson, 1:e konsertmästare i Svenska Kammarorkestern, dirigent och professor i Musikalisk gestaltning vid Örebro Universitet. Övriga lärare hämtas från Svenska Kammarorkestern och GöteborgsOperans orkester.

BOENDE

På Åkerby finns fina övningsfaciliteter, stor relaxavdelning med bastu och träningsrum, biljardbord, löpslinga i skogen, möjlighet till bad, kanoting och fiske, helpension med utmärkt kök, alla rum är fina och fräscha.

VEM KAN SÖKA?

Vi välkomnar alla typer av instrumentalensembler på alla kunskapsnivåer. Observera att enskilda musiker (utan egen ensemble) ej kan erbjudas plats. KURSKOSTNAD 4500:- inkl. helpension i dubbelrum, logi, undervisning och konsertbesök. Enkelrumstillägg 300 kr.

ANMÄLAN

Anmälan senast 15 april.

Direktlänk till anmälan >>

Missa inte detta!

Ladda hem .pdf: Kammarmusikkurs_vuxna_Nora_2016_lo

Läs mer på www.orkester.nu

VÄLKOMNA!