Välj en sida

TLEQ – Terese Lien Evenstad Quartet 2024

Terese Lien Evenstad Quartet. Foto Rickard Olausson
Hitta till Fåsjön konferens på Åkerby herrgård utanför Nora.
Nora kammarmusikfestival 14-20 juni 2024.jpg

♦ Fredag 14/6 2024
klockan 19
Åkerby herrgård, Fåsjön konferens

”En tväkonstnärlig upplevelse”
TLEQ – Terese Lien Evenstad Quartet

Terese Lien Evenstad violin. Alexander Ivarsson klarinett.
Fabian Kallerdahl piano. Arvid Jullander kontrabas.
Johan Birgenius trummor.
SAMT: Emma Axberg poesi och improvisation. Mira Jägemar dans.
>> Finns möjlighet att äta middag före konserten
Boka direkt med Åkerby tel: 0587-912 10

♦ Fredag 14/6 Åkerby herrgård, Fåsjön konferens klockan 19
   ”En tvärkonstnärlig upplevelse”

TLEQ – Terese Lien Evenstad Quartet

Medverkande

Terese Lien Evenstad violin. Alexander Ivarsson klarinett.
Fabian Kallerdahl piano. Arvid Jullander kontrabas. Johan Birgenius trummor.
SAMT: Emma Axberg poesi och improvisation. Mira Jägemar dans.

Terese Lien Evenstad är en av få jazzviolinister i Norden.
Nu kommer hon och hennes band TLEQ + gäster till kammarmusikfestivalen i Nora!

TLEQ släppte sitt tredje album med egenskriven modern jazz under 2023 på det tyska skivbolaget Berthold Records, vilket ledde till en turné i Tyskland och Indien. Efter det senaste årets resor runt om i världen och inre emotionella resor, upplevelser av olika kulturer, lycka, misär, glädje, inspire-rande möten, sorg, existentiellt grubblande och en stark längtan efter att experimentera med musikens berättande, presenterar Terese en unik och tvärkonstnärlig upplevelse på Nora kammarmusikfestival.

Tillsammans med dansaren Mira Jägemar samt improvisationskonstnären och poeten Emma Axberg, kommer Terese och hennes band att utforska hur dans och poesi kan förstärka budskapet i musiken, med temat “myter och drömmar”. Detta kommer att bli en unik och dynamisk konsertupplevelse som förenar olika konstformer och tar publiken med på en resa fylld av känslor och upptäckter.

Musiken är både modern och rotad i jazztraditionen, samtidigt som den tillför en fräsch känsla av samtida musik. TLEQ:s musik kännetecknas av tydliga melodier och en pulserande rytmisk energi. Den röda tråden i musiken som presenteras på Nora kammarmusikfestival är processen att navigera i livets olika utmaningar. Vi människor finner ofta mening och tröst i berättelser och symboler baserade på olika myter och drömmar. Dessa element kan vara till hjälp när vi navigerar genom livets utmaningar, vilket ofta har utforskats i mytologiska och drömlika narrativ. Terese vill undersöka hur känslor kring livets olika händelser kan förstärkas genom symbolik och tvärkonst-närligt samarbete, och hur musik kan bidra till att människor kan få kontakt med sina egna känslor, myter och drömmar.

Sagt om TLEQ:s senaste album “Movement”

“Kraftfullt och sensitivt med en stor energi och dynamik – en inneboende urkraft med improvisatorisk frihet, – Bo Bjelvehammar, Opulens musikmagasin, 2023

“Virtuos violinist får samtliga att blomma. Terese förfogar över sådan bländande teknik att hon bör betraktas som den främste utövaren i Norden inom sin genre.”  – Mats Hallberg, Kulturbloggen

“Små detaljer och stort spel” – Lira Musikmagasin, 2023

“Evenstads fiolinspill er strålende, det swinger slik jazzfiolin i denne sjangeren skal gjøre, og hele bandet får det virkelig til å låte.”  – Jan Granlie, Salt Peanuts 2020 (Norge)

Mira Jägemar är en frilansande dansare baserad i Örebro med en examen från Balettakademien i Göteborg. Innan dess studerade hon danskonst vid två folkhögskolor, med specialisering inom samtida dans och improvisation. Under sina studier i Göteborg deltog hon i två produktioner på Göteborgsoperan och var även en del av Spinn Unga danskompani. Mira undervisar dessutom i danskurser och håller workshops i olika städer över hela Sverige.

Emma Axberg är en improvisationskonstnär och poet baserad i Göteborg. Hon har studerat musikalteater vid Wendelsbergs teaterskola och har sedan dess arbetat och samarbetat i olika projekt med fristående teater- och improvisationsgrupper. Emma är en erfaren skådespelare inom musikalteaterimprovisation och framträder regelbundet med performancekonst. Hon framför även poesi, håller workshops i kreativt skrivande och har uppträtt som clown. Dessutom har hon medverkat som både skådespelare och regissör i olika konstellationer.

 

Mira Jägemar, dansare

BILJETTER
Boka middag före konserten! Bokas direkt med Åkerby herrgård: 0587-912 10

Konsertbiljetter säljs i entrén en timma före konsert
•240 kr/ordinarie
•210 kr/medlem i Nora/Bergslagens kammarmusikförening & Örebro kammarmusikförening
• Fri entré/ungdom till och med 20 år.

Konsertbiljett kan även förbokas via info[at]norabergslagenskmf.se
10 kr i biljettadmin tillkommer/biljett

Nora kammarmusikfestival 14-20/6 – för 12:e gången 2024
Arr: Nora/Bergslagens kammarmusikförening

Publicerad 2024-02