Välj en sida

Trio Joleda 2016

Trio Joleda

Trio Joleda

Trio Joleda

Daniel Jarl har studerat musik på Hjo folkhögskola och har precis tagit sin examen på Musikhögskolan vid Örebro universitet. Han har medverkat i många olika sammanhang som både solist och ackompanjatör inom såväl den klassiska konstmusiken som olika sorters populärmusik. Daniel är även en flitig kompositör och har skrivit musik för flera olika sättningar, både kammarmusik som solistiska verk. Han framför ofta sin egen musik och har även fått den uppförd av ett flertal körer och musiker.

Johanna Karlsson spelar fiol och det gillar hon verkligen. Speciellt tycker hon om att spela den musik som utgör denna konsert! Kammarmusik överlag är en av hennes favoritingredienser i livet. (Andra är att fika, bada och klappa katter.) Sedan hon fick sin första fiol för 19 år sedan har hon haft lyxen att få många fiollektioner, framförallt på Musikkonservatoriet Falun, Musikhögskolan Ingesund och Örebro Musikhögskola. Hon har spelat musik som skrivits för hundratals år sedan och improviserats fram i stunden, hon har spelat helt solo och i stora orkestrar. Den senaste tiden har hon hållit till på Örebro länsteater som teatermusiker och i övningsrummet tillsammans med Sibelius violinkonsert.

Leo Yngvesson började spela cello redan som treåring och har därefter på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg och studerar nu för Hampus Linderholm på Kammarmusikprogrammet på Örebro Musikhögskola. Under sin studietid har Leo deltagit i Masterclasses med flertalet stora cellister.  Leo är verksam som både solist och kammarmusiker, blandat med orkesterspel när tillfället ges vid sidan av studierna. Leo har ett stort intresse för kammarmusiken och har turnerat flitigt med olika ensembler runt i Sverige och hans stora passion är den moderna musiken.