Välj en sida

GRUPP 713, 2023

Grupp 713 medverkar under Nora kammarmusikfestival 2023. 20 juni kl 19 i Järnboås kyrka
Nora kammarmusikfestival logga 2023

♦ Tisdag 20/6
klockan 19
Järnboås kyrka

Grupp 713

Håkan Nyqvist,
Marie J:son Lindh Nordenmalm,
Anders Hemström, Kersti Eselwall-Smårs, Essen Ledstam

program kommer

BILJETTER säljs i entrén en timma före konsert
200 kronor/ordinarie
170 kronor/medlem, Nora/Bergslagens kammarmusikförening & Örebro kammarmusikförening
Fri entré/ungdom till och med 18 år.

Konsertbiljett kan även förbokas via info[at]norabergslagenskmf.se
10 kr i biljettadmin. tillkommer.

Grupp 713

Namnet Grupp 713 syftar på de tre första siffrorna i Noras postnummer.

Gruppen inledde sin musikaliska bana år 2005 med att ge en konsert för offren till tsunamikatastrofen i Indiska oceanen 2004. Grupp 713 har också medverkat vid Ljusstråk – en kulturslinga genom Nora bergslag sedan 2005.

Genom att vara öppna för nya intryck har ensemblen hela tiden utvecklats genom åren. Sedan länge står de för ett synnerligen uppskattat koncept med att spela och tolka musik från de mest skilda genrer från barockmusik till nutid. Sedan starten har gruppen framträtt med olika konstellationer vid andra tillfällen än Ljusstråk. Som nu tisdag 21 juni 2023 under Nora kammarmusikfestival.

Håkan Nyqvist – valthorn

Håkan har arbetat som professionell musiker i över 50 år. Han har bland annat varit medlem i Radiojazzgruppen, Bernt Rosengrens Storband, Bernt Rosengrens Oktett, Nogenja, James Last, Dynamite Brass. Han har spelat tillsammans med en mängd olika grupper och i olika sammanhang i Sverige såväl som internationellt. Men 2005 gick flytten från Stockholm till Nyhyttan. Sedan dess ligger mycket fokus på den egna gruppen Horncraft, en projektbaserad jazzgrupp med säte i Stockholm.
Läs mer om Håkan >> hakannyqvist.com/

Marie J:son Lindh Nordenmalm – orgel och synth

Marie är född i Nora. Hon har studerat vid Ingesunds Musikhögskola i Arvika på musiklärarlinjen och vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, på kyrkomusikerlinjen och körpedagoglinjen 1978-1985. Hon har studerat för Herbert Blomstedt (hedersmedlem i Nora/Bergslagens kammarmusikförening), Eric Ericson, Anders Bondeman, Rune Engsö, Irene Mannheimer med flera. …>>Läs mer

Anders Hemström – trumpet

Anders kommer ursprungligen från Örnsköldsvik men flyttade  till Stockholm där han studerade vid Musikhögskolan för Claes Strömblad (Claes bor numera i Nora!). Sen blev det studier i barocktrumpetspel och uppförandepraxis för Edward H. Tarr vid Schola Cantorum Basiliensis i Basel. Anders har medverkat vid CD-inspelningar, turnéer och solokonserter i Europa och USA med bland andra Edward H. Tarrs barocktrumpetensemble samt även spelat barocktrumpet på Drottningholmsteatern under nio säsonger.
Anders är sedan 1995 1:e trumpetare i Svenska Kammarorkestern. Bor i Örebro men har sommarutsikt över sjön Fåsjön.

Anders har medverkat under Nora kammarmusikfestival under flera år, som musiker och som instruktör vid Orkesterkurs för unga.

Kersti Esselwall-Smårs – sång

Kersti har sedan 1988 sin bas i hjärtat av Bergslagen, på en gård vid en sjö utanför Nora. En idyllisk, vacker och inspirerande miljö! Här älskar hon att repetera och tillsammans med musikvänner söka sig in i tonernas och ordens innersta väsen – interpretera och uttrycka. Börja om och försöka igen. Tillsammans!

Kersti Esselwall-Smårs är född i Småland. Hon har en gedigen musikutbildning från musikhögskolorna i Stockholm och Örebro.
Läs mer om Kersti >>kerstiproduction.se/

Essen Ledstam – piano

Om mig kan man konstatera att jag efter ett helt arbetsliv ägnat åt musik-undervisning numera kan tituleras ”glad pensionär”.

Uppdaterad 2023-05-10
Publicerad 2023-05-05