Välj en sida

Rollin’ Phones 2017

Saxofonkvartetten Rollin´ Phones

Saxofonkvartetten Rollin’ Phones består av Tove Nylund – sopransaxofon, Kristin Uglar – altsaxofon, Edith Bakker – tenorsaxofon och Neta Norén – barytonsaxofon

Sedan 1986 har Saxofonkvartetten Rollin´Phones varit en viktig del av svenskt musikliv. Gruppen är en mångsidig kammarmusikensemble med inriktning på konstmusik och repertoaren sträcker sig från klassiska standardverk och transkriptioner till verk av samtida tonsättare.

Gruppen har blivit tillägnade ett flertal verk av både svenska och utländska kompositörer.
Spännande samarbeten med andra instrumentalister/sångare och konstformer planeras och utvecklas kontinuerligt.
Senast genomförda har inkluderat slagverk, dans och bildkonst.
Utöver kammarkonserterna gör kvartetten solistframträdanden med symfoni- och blåsorkestrar både i Sverige och utomlands och de har turnerat samt deltagit i festivaler runt om i världen, däribland Europa, USA, Sydamerika och Asien.

Saxofonkvartetten Rollin´Phones har givit stort antal skol- och barnföreställningar runt om i Sverige och ger seminarier och kurser i saxofon- och ensemblespel.
Kvartetten har alltid uppmärksammats för sin imponerande bredd i repertoaren och sin artistiska skicklighet. På konserterna spelas alltid några stycken utantill och den direkta publikkontakt som uppstår har genom åren blivit en del av kvartettens signum och specialitet.

Saxofonkvartetten Rollin-Phones_Foto_Pelle-Piano