Välj en sida

KVARTS

Det är vi som är stråkkvartetten KVARTS! Under Nora kammarmusikfestival spelar vi i Järnboås kyrka måndagen den 17 juni 2019 klockan 19.

Efter att ha sprungit på varann i diverse musikaliska sammanhang, gjorde vi 2015 slag i saken och satte igång att spela stråkkvartett ihop.
Alva och Matilda var vid det laget redan gamla vänner och när de halat in Erik på de småländska landsvägarna, där han körde runt med sin cello,
fattades bara en violast. De hittade Anna på ett folkmusikjam och så bildades KVARTS!

Sedan dess har vi spelat en massa fantastisk musik, som vi älskar från den omfångsrika kvartettrepertoaren t.ex. Beethoven och Ravel.
Men vi är alltid på jakt efter ny musik att upptäcka. Vår nyfikenhet har gjort att vi ibland hamnar i alla möjliga sammanhang där vi har nöjet att få spela med några riktigt fina jazz- och popmusiker. Vi trivs när vi får botanisera bland all fantastisk musik och sedan packa in oss i kvartettbilen (som oftast är lite för liten) och åka ut och spela.
Hoppas att vi ses där ute!

Alva Press – violin
Alva Press föddes 1993 och är en Svensk-Ungrare uppvuxen i Trondheim, Norge. När hon var fyra år krävde hon att få spela fiol, och ett år senare infriades kravet. 2012 flyttade Alva till Stockholm för att påbörja sina studier på Kungliga Musikhögskolan där hon studerade för Sergej Bolkhovets och Cecilia Zilliacus. Med fokus på det klassiska rör sig Alva gärna inom flera genrer och konstellationer, men om hon får välja själv spelar hon helst stråkkvartett i det bästa av sällskap.

Matilda Norlöv – violin
Matilda Norlöv, född och uppvuxen i Helsingborg började drömma om ett liv som musiker på Heleneholms gymnasium i Malmö där hon studerade för AnnSofi Backman Fröberg på en yrkesmusikerlinje. Efter studenten bar det av till Conservatoire de Lyon där hon studerade i ett år för att sedan påbörja sina högskolestudier på KMH i Stockholm. Hon tog sin masterexamen 2017. Hon njuter nu av frilanslivet där hon spelar symfoniorkester, opera såväl som kammarmusik, vilket såklart är det bästa hon vet!

Anna Rubinsztein – viola
Anna Rubinsztein är violast, född och uppvuxen i Uppsala. Hon började tidigt spela fiol och viola och påbörjade sina studier vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm 2012. Efter studier för bland annat Göran Fröst och Steven Svensson är hon idag verksam som frilansmusiker. Anna innehar även en kandidatexamen i svensk folkmusik efter studier för Mikael Marin och Ellika Frisell. Hon försöker så ofta hon kan smitta resten av kvartetten med sin kärlek för den traditionella musiken och lyckas ganska bra!

Erik Elvkull – cello
Erik Elvkull är född 1996 och kommer från Örebro. Han började spela cello vid 6 års ålder. Spelade under många år på Örebro Kulturskola och blev sedan antagen till Kungliga Musikhögskolan i Stockholm för professor Ola Karlsson. Erik studerar nu på mastersprogrammet i orkesterspel. Erik har också studerat för bland andra Hampus Linderholm och Ingrid Morgan och spelar flitigt inom olika genrer. Varmast om hjärtat ligger förstås kammarmusiken och stråkkvartetten.

 

Hemsida kvarts.se