Välj en sida

Lousie Agnani kvartett, 2024

Jonas Nordberg, teorb. Foto Chrisander Brun
Nora kammarmusikfestival 14-20 juni 2024.jpg

♦ Lördag 15/6 2024
klockan 19
Nora kyrka

”Drömmar”
Louise Agnani kvartett  – en ny konstellation

Lars Warnstad barockfiol,
Keren Bruce Westerlund viola da gamba,
Louise Agnani barockcello, Jonas Nordberg luta, teorb

 Lördag 15/6 Nora kyrka, klockan 19
   ”Drömmar”

I kväll får vi höra ett urval ur barockens stora musikskatt med stycken från Tyskland, Frankrike, Belgien och Storbritannien, även med italienska influenser. Vi har valt musik vi tycker om för att skapa ett variationsrikt program som öppnar öron och sinnen för skönheten, för längtan och för drömmar i livet.

Vi spelar på tre basinstrument och en diskant, där viola da gamba, cello och basluta skapar en fyllig och lekfull klangkropp som klingar lika bra i ensemblemusik för basinstrument som för violinen att segla över.

Medverkande
Lars Warnstad barockfiol. Keren Bruce Westerlund viola da gamba.
Louise Agnani barockcello. Jonas Nordberg luta, teorb

Program
Det finns så mycket fin musik att välja på, programmet är inte helt klart än, men det blir blandat tyskt, franskt, engelskt (med italienska influenser), musik av Westhoff, Buxtehude, Boismortier, Lully, Couperin, Geminiani.

Lars Warnstad, violin

Du kan ha sett honom i en show med Björn Skifs eller spelandes på scenen i Berättarladan på Västanå Teater. Eller i peruk på någon av Drottningholmsteaterns uppsättningar. Men oftast hör du honom i någon av landets många symfoniorkestrar eller barockensembler, med vilka han turnerat i såväl Europa, Kina, Japan som USA. Det hela började på en låtkurs i Ransäter 1971, kort därefter utnämnd till Riksspelman 1975 för sitt spel av Jössehäradspolskor. Där väcktes nyfikenheten att hela tiden leta efter nya ingångar i musiken, som fortfarande efter 50 år är lika betydelsefull och berikande. Oavsett om det är ett poparrangemang, en Sarabande eller en Polska.

Keren Bruce Westerlund, viola da gamba

Den australiensiskfödda Keren Bruce Westerlund studerade viola da gamba i Holland, Belgien och Sverige för Wieland Kuiken, Gail Ann Schroeder och Erin Headley. Keren har bott i Sverige sedan 1995 och spelat i solo- och kammarmusiksammanhang i Sverige, Europa, Sydamerika och Australien. I Sverige har hon spelat med Sveriges Radios Symfoniorkester, Kungliga Operan, i projekt för SVT samt i olika tidig-musik-ensembler. Att ta fram gambans unika röst i olika musikkonstellationer, stora som små, är något Keren älskar att göra.

Louise Agnani, barockcello

Louise Agnani studerade cello för Mats Rondin och Ola Karlsson. 1992-94 gick hon barockinterpretationskursen vid Musikhögskolan i Malmö, för bland annat Erin Headley. Hon trakterar cello, barockcello och viola da gamba. Hon har en deltidstjänst i Uppsala kammarorkester och frilansar för övrigt i de svenska orkestrarna och barockorkestrarna, och spelar dessutom i olika kammarmusikgrupper. Ett specialintresse är att utforska gambans klangvärld i den nutida konstmusiken, ett fruktbart möte av världar, men som vi får bjuda på vid ett annat tillfälle.

Jonas Nordberg, lutor

Jonas Nordberg spelar en massa olika lutor och historiska gitarrer i repertoar från 1500-talet till nutida musik. Han turnerar regelbundet i Europa som solist, kammarmusiker och i orkestersammanhang. I ensemblesättning spelar han med Akademie für Alte Musik Berlin, Orchestra of the Age of Enlightenment, London Handel Orchestra, CONTINUUM, El Gran Teatro del Mundo, Concerto Copenhagen, Orfeo 55, Armonia Athenea, Insula Orchestra, Concerto Köln med flera.

Han spelar in skivor för BIS Records, senaste releasen Lessons med solomusik av John Dowland släpptes 2022. https://jonasnordberg.com/

BILJETTER

Konsertbiljetter säljs i entrén en timma före konsert
• 240 kr/ordinarie
• 210 kr/medlem i Nora/Bergslagens kammarmusikförening & Örebro kammarmusikförening
• Fri entré/ungdom till och med 20 år.

Konsertbiljett kan även förbokas via info[at]norabergslagenskmf.se
10 kr i biljettadmin tillkommer/biljett

Nora kammarmusikfestival för 12:e gången 14-20/6 2024. Arr Nora/Bergslagens kammarmusikförening