Välj en sida

Jorden runt – med fem konserter
Konsert 2
Mikael Godée och MalvaKvartetten
♦ Lördag 19/11 2022
Åkerby herrgård, Fåsjön konferens kl 16

Mikael Godée & MalvaKvartetten ”Jazz möter klassiskt”

”Malvas lyhörda samspel och Godées lyriska melodier gör avtryck”

MALVAKVARTETTEN

Emelie Molander – violin, Knapp Brita Pettersson – violin,
Maria Jonsson – viola, Johanna Niederbacher – cello

Malvakvartetten drivs av stor kreativitet och räds inte att sticka ut. Ambitionen är att spela musik som de brinner för och inspirera ny såväl som erfaren publik. De gillar att tänja på gränserna när de väljer repertoar, experimenterar med klanger och möter publiken.
De vill ge kvalitativa och kommunikativa musikupplevelser för alla.

Malvakvartetten bildades 2008 på Högskolan för Scen och Musik vid Göteborgs Universitet där de studerat kammarmusik på kandidat- och masternivå. 2010 blev de antagna till utbytesstudier vid Hochschule für Musik ”Hanns Eisler” Berlin som första ensemble på kandidatnivå. Studierna bedrevs under professor Friedemann Weigle (Artemis Quartett). 2013 medverkade Malvakvartetten framgångsrikt som finalister i kammarmusiktävlingen Ung & Lovande. Idag är de en eftertraktad stråkkvartett som framför allt utmärker sig inom samtida musik. Deras verksamhet stöds Statens kulturråd. De blev nominerade för en ”Grammis” 2021.

MIKAEL GODÉE

sopransaxofonist och kompositör bosatt i Göteborg. Han är utbildad vid Högskolan för Scen och Musik vid Göteborgs Universitet. Mikael har turnerat med sin musik över hela världen, allt från Ryssland, Ungern och Israel till Sydafrika, Brasilien och USA. Han är även vinnare av en ”Grammis” och ”Jazz i Sverige”.

”Mikael Godée är en av de viktigaste ingredienserna i det vi kallar svensk jazz. Hans medverkan i grupper som Corpo och Änglaspel, där hans lyriska och varma sopransax skapat en unik musikalisk stämning, har varit enormt viktig för dagens jazzscen.”

Samarbetet mellan Mikael Godée och Malvakvartetten tog form under 2015. Mikael har länge haft en önskan om att skriva musik för stråkkvartett och sopransaxofon och Malvakvartetten såg potential för ett kreativt utbyte.

Tillsammans experimenterar de med klangerna från stråkinstrumenten och sopran-saxofonen som kan smälta ihop till en homogen enhet lika väl som de kan utmana varandra. Utrymme för improvisation är också en viktig ingrediens i detta musikaliska samarbete.

Musiken ligger nära kammarmusikalisk konstmusik och tillsammans med Malvas lyhörda samspel och Godées lyriska melodier skapas härmed oerhörda möjligheter till en varaktig musikakt som kommer att göra avtryck.

Vi är stolta att nu presentera detta unika samarbete och ett konsertprogram med ny musik som kan fånga en bred publik.

 

Lyssna!

Stycket Open på soundcloud

https://soundcloud.com/malvamikael/open?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

Uppdaterad 2022-10-01