Välj en sida
Sébastien Dubé kontrabas och Maria Johansson Josephsson sång

Jorden runt – med fem konserter
Konsert 5
KONTRABAS & SÅNG
♦ Lördag 18/3 2023
Åkerby herrgård, Fåsjön konferens kl 16

>>BILJETTER

KONTRABAS & SÅNG
18 mars 2023

Sébastien Dubé & Maria Johansson Josephsson

 

SÉBASTIEN DUBÉ

Kontrabasist i Svenska kammarorkestern, Örebro. En unik musiker. När han till vardags arbetar som kontrabasist i Svenska kammarorkestern bygger han grunden i orkesterns sound och driv. Som folk- och jazzmusiker i andra sammanhang skapar han nya musikaliska möjligheter utanför de gängse. År 2011 samlade Sébastien Dubé för första gången ett antal vänner för att musicera tillsammans. Sedan dess har han fortsatt att sammanföra musikaliska vänner med olika bakgrunder. Han arbetar även som timlärare på Musikhögskolan i Örebro. Tilldelades region Örebro läns kulturpris 2018.

MARIA JOHANSSON JOSEPHSSON

Maria konserterar kontinuerligt med kontrabasisten Sébastien Dubé i deras ovanliga duo: kontrabas och sång. 2017 var de inbjudna till en festival i Tchaikovsky Concert Hall för konsert tillsammans med en symfoniorkester från Moskva.

Maria Johansson Josephsson är frilansande sångerska och skådespelare inom flera olika stilar och genrer. Hon undervisar även i sång och tal samt arrangerar och skriver musik. Maria är utbildad sång- och körpedagog från Musikhögskolan i Örebro samt examinerad logonom från Stockholms Musikpedagogiska Institut.

Maria har medverkat i bland annat Glada änkan på Folkoperan, Monsterkabinettet på Unga Klara, I Annas garderob på Göteborgs Stadsteater, Falla ur tiden på Dramaten samt operan Magnus-Maria i Mariehamn och på turné i Norden. Maria har ofta samarbetat med koreografen Tove Sahlin och regissörerna Suzanne Osten och Sara Giese, samt medverkat i ett flertal uppsättningar vid Örebro Länsteater och hos Svenska Kammarorkestern i Örebro. Nyligen har hon kunnat höras i föreställningen Fenix på Dramaten, Pampiga systrars symfoni med Göteborgs Symfoniker och Kungliga Filharmonikerna samt som barytonsolist i verket Carmina Burana på Hjalmar Bergman-teatern i Örebro. Under 2019 turnerade Maria med Riksteatern i två produktioner hon själv skrivit musiken till: performanceverket It is as it is/Det är som det är och dans- och teaterverket Helheten.

 

Exempel från 2015

https://youtu.be/0A1pSKFlg8k

Uppdaterad 2023-01-01