Välj en sida
Nu är det hög tid att skriva ett nytt inlägg här på bloggen. Tiden sedan sist har mest präglats av att söka bidrag för att få ekonomin för Festival och kurser att gå ihop. Ett inte helt lätt arbete.

Desto roligare är det att se alla anmälningar som kommit in till kurserna och att planera konserterna tillsammans med alla positiva musiker, utan vilkas frikostiga insats detta projekt inte skulle vara möjligt. Någonstans känner vi nog alla hur stark musikens kraft är och hur viktigt det är att sprida den.

Trevliga nyheter har jag också att berätta: förutom alla härliga konserter blir det även offentliga Masterclasses med Peteris Vasks. Förutom Ggb Blåskvintett och Wirénkvartetten kommer även den unga strålande Malvakvartetten, vilka länge har längtat efter att få en Masterclass med Peteris i hans andra stråkkvartett. Dess cellist Maja Molander är från Örebro och spelar under våren på Örebro Teater.

Dessa Masterclasses kommer att ske på Åkerby Herrgård lördag 13/6, söndag 14/6 samt måndag 15/6. Vi kommer att öppna dessa för allmänheten och för endast 150:- kan man få både fika, lunch och Masterclass.

Vi uppdaterar detta här på Hemsidan under nästa vecka.

Ni är väl ute och lyssnar på den vackraste musik man kan tänka sig nu under våren? Fåglarna är ju helt underbara.

Idag lördag 2 Maj kan jag tipsa om en konsert med Brasiliansk Musik i Nora kyrka, med Akademisk orkester med undertecknad som dirigent, ett tiotal Jobim-sånger i arr av Nelson Faria och med brasilianska utbytesstudenter som solister samt en gitarrkonsert skriven av Nelson Faria och spelad av Oslo-operans solocellist, Gustavo Tavares. Även Rachmaninoff’s underbara Symfoniska Dans nr.1 kommer att framföras. Varmt välkomna kl.18!

På återseende/ Katarina.